Vanaf 2 stuks: CODE: 10%KORTING vanaf 3 stuks CODE: 15%KORTING
Vanaf 2 stuks: CODE: 10%KORTING vanaf 3 stuks CODE: 15%KORTING
Winkelwagen 0

TOG-waarde: hoe warm moet je je baby kleden?

mama worden slaappak slapen zwanger zwangerschap

TOG-wat? Waar staat het voor en waarom is het belangrijk voor de nachtrust van jezelf én jouw mini-me? 

TOG staat voor Thermal Overall Grade. De term wordt gebruikt om aan te geven hoe warm en isolerend een kledingstuk / stof is. De TOG-waarde wordt vooral gebruikt bij slaapzakken, inbakerdoeken en dekbedden. 

Maar waarom is het nu zo belangrijk om te weten hoe warm een stof is? Bij twijfel doe je toch gewoon een extra truitje aan. Want beter te warm dan te koud.. toch? 

Niet helemaal! Meer nog, het is zelfs gevaarlijk jouw baby té warm te kleden. 

TOG TOG-waarde slaapzak inbakerdoek swaddle baby peuter slapen slaapkamer kinderkamer babykamer

WARMTESTUWING

Warmtestuwing betekent dat jouw baby geen evenwicht kan vinden tussen de omgevingstemperatuur en z'n eigen lichaamstemperatuur. Dit zorgt niet alleen voor een zeer onrustige nacht, denk maar eens hoe je zelf ligt te woelen wanneer het buiten 30+ graden is en je maar niet afgekoeld geraakt. 

Anderzijds vormt het ook een gevaar op wiegendood. Hoewel het correct kleden van je baby helaas wiegendood niet kan uitsluiten. Haalt het toch alvast één van de risicofactoren weg. 

IDEALE TEMPERATUUR

De gemiddelde TOG-waarde van een dekbed, slaapzak, swaddle, .. ligt tussen de 1.0 - 4.0 TOG. Standaard wordt er gewerkt met 2.0 TOG voor een optimaal slaapcomfort van jouw baby (en bijgevolg jezelf 😉)

Let op! De kamertemperatuur van de babykamer is hierbij zeer belangrijk. Het is niet aangeraden de verwarming hoger te draaien naar gelang het buiten kouder wordt. De ideale kamertemperatuur ligt tussen de 18°C - 20°C. 

Los daarvan is het vooral in de zomermaanden moeilijk tot onmogelijk om de kamertemperatuur zo laag te houden (tenzij je een airco-systeem in huis hebt). Daarom shop je bij Mini-me zomer swaddles met een TOG-waarde van 0.2 en 1.0  zodat jouw baby heerlijk ingebakerd kan slapen zonder oververhit te geraken. 

Hoe hou je de lichaamstemperatuur van jouw baby dan op punt? Door een juiste combinatie van inbakerdoek, slaapzak, pyjama, .. te voorzien. In onderstaande tabel vind je een duidelijk overzicht van wat je jouw mini-me kunt aandoen voor het slapengaan. 

TOG-waarde TOG ergopouch slaapzak slaappak sleepsuit sleepingbag baby newborn zwanger zwangerschap

GEZOND VERSTAND

Naast al deze cijfertjes en wetenschappelijke feiten vind ik het zelf steeds belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het "gezond verstand". Elk kind is namelijk anders en van dag tot dag kan de lichaamstemperatuur van jouw kind al eens schommelen. Wanneer de eerste tandjes erdoor komen bijvoorbeeld, kan jouw baby koorts maken e.d. dus controleer steeds even of jouw baby wel degelijk comfortabel ligt. 

Hoe? Door te voelen in het nekje. De huid mag niet klam aanvoelen want in dat geval heeft jouw mini-me het te warm. Anderzijds mag het uiteraard ook niet koud aanvoelen.

Wanneer het te warm is kun je jouw baby bijvoorbeeld enkel in een rompertje of zelfs zonder rompertje in z'n swaddle / slaapzak leggen. Wanneer je mini-me te koud aanvoelt, kun je een pyjama aantrekken of een warmere slaapzak aanschaffen. 

 

Ontdek ons assortiment aan multifunctionele meegroei swaddles, inbakerdoeken, slaapzakken en sleepsuits: 

 

Swaddle inbakerdoek baby babykamer slaap zwanger bevallen zwangerschap Swaddle inbakerdoek baby babykamer slaap zwanger bevallen zwangerschap Slaapzak slaappak sleepsuit kinderkamer peuter kleuter baby babykamer slaap zwanger bevallen zwangerschap Slaapzak slaappak sleepsuit kinderkamer peuter kleuter baby babykamer slaap zwanger bevallen zwangerschap

 

 

Volg Mini-me op Facebook en Instagram en activeer jouw profiel via mijn webshop (zie cadeau-icoontje rechtsonder) om punten en mooie kortingen te sparen bij elke aankoop die je doet én bij elke vriend(in) die dankzij jouw doorverwijzing een aankoop doet 


Ouder bericht