Vanaf 2 stuks: CODE: 10%KORTING vanaf 3 stuks CODE: 15%KORTING
Vanaf 2 stuks: CODE: 10%KORTING vanaf 3 stuks CODE: 15%KORTING
Winkelwagen 0

Open end speelgoed 6x inspiratie

Balance board cadeau-inspiratie driewieler loopfiets op stap speelgoed

Eerst en vooral, wat is "open end speelgoed" en waarom zou je ervoor kiezen? Zoals het woord al zegt, is "open end speelgoed" speelgoed met een open einde. Wat zoveel betekent als.. zonder spelregels. 

Het is dus aan jouw mini-me om zélf zijn/haar fantasie de vrije loop te laten en zélf creatief te zijn waardoor het heel veelzijdig is. 

Bovendien is open end speelgoed in de meeste gevallen gender neutraal, tijdloos en duurzaam. En aangezien jouw kind doorheen de verschillende fases in z'n leven het speelgoed naar eigen creativiteit kan gebruiken, ontgroeit jouw mini-me het speelgoed minder snel. 

Het is daarom het perfect soort speelgoed om aan mijn Mini-me webshop toe te voegen aangezien het binnen Mini-me allemaal draait rond eco-friendly en duurzame baby- en kinder-musthaves.  

Hieronder 6 van mijn top-favorieten ter inspiratie:

1) Balansbord

Mijn persoonlijke topfavoriet is het balansbord! De mogelijkheden zijn eindeloos en jouw mini-me kan er van baby tot tiener en zelfs als volwassene plezier aan beleven. 

Het bord boost niet alleen het gevoel voor balans, maar ook de creativiteit. Waardoor het bord al snel wordt omgevormd tot een wilde zee, brug, (poppen)bed, schommel, tunnel, berg, ... Love it! 

2) De natuur in

Je kind kan zelfs genoeg hebben aan z"n eigen verbeelding en de tuin, het bos, de zee, .. Zalig toch?

Buiten spelen is ongelooflijk goed voor de creativiteit van jouw mini-me want de wereld is helemaal van hem/haar. Jouw kind kan een eigen verhaal verzinnen waarbij de takken, bladeren, steentjes, .. kunnen zijn wie of wat hij beslist.Weet jij nog het recept van jouw heksensoep vroeger? 🍜

Of laat ze rond crossen op een loopfiets, step, driewieler, .. Ook daarmee kunnen ze oneindig veel scenario's creëren en beleven. 

3) Lege dozen

Jawel, een lege doos uit de supermarkt of de verpakking van een cadeau zijn al voldoende om jouw mini-me uren zoet te houden.

Zo zie je maar dat een kind niet veel nodig heeft om z'n verbeelding aan te spreken en een heus spel / verhaal voor zichzelf te creëren. 

4) Houten speelgoed

Je vindt in de Mini-me webshop meerdere variaties aan open end speelgoed waarbij je mini-me o.a. z'n gevoel voor balans én coördinatie kan aanscherpen. Maar naast het balanceren van de diertjes kunnen deze ook gebruikt worden om de fantasiewereld van jou kind vorm te geven waardoor het balansspel dankzij de creativiteit van jouw kind wordt omgevormd tot een heus(e) dierenbos, safari, vogelschool, ... 

 

5) Verkleden

Nog zo'n toppertje. Ik weet nog heel goed hoe fijn ik het vond om in de verkleedkoffer met zowel outfits van carnaval als simpelweg oude kleding van mama en papa mijn look samen te kunnen stellen!

Denk maar aan oude schoenen, een lange rok die je niet meer draagt, ... Maak een verkleedkoffer waar je een deel van de kleren die jij niet meer draagt kunt laten afdragen door jouw mini-me en schenk de rest aan een tweedehandswinkel in de buurt of deponeer ze in een kledingcontainer van bijvoorbeeld Wereldmissiehulp 

Klik hier voor een overzicht van de containers in jouw buurt ;)

6) Knutselmateriaal

En last but not least, good old knutselmateriaal.

Hét toonbeeld van open ended play. Geef jouw kind enkele rollen wc-papier, lijm, lege doosjes, papier, potloden, verf, lege plastiekflessen, zilver omhulsels van chocolade / koekjes, .. kortom al het afval uit je dagelijkse leven.

Jouw kind zal er ongetwijfeld een fantastisch kunstwerk mee weten te maken en is meteen enkele uurtjes zoet. Upcycling at it's finest 🌱

 

 

ONTDEK MEER ECO-FRIENDLY & DUURZAAM SPEELGOED

In mijn webshop via www.mini-me.be


Ouder bericht Nieuwer bericht