Vanaf 2 stuks: CODE: 10%KORTING vanaf 3 stuks CODE: 15%KORTING
Vanaf 2 stuks: CODE: 10%KORTING vanaf 3 stuks CODE: 15%KORTING
Winkelwagen 0

8x lock-down verjaardagstips

cadeau-inspiratie verjaardag

Let's face it, deze corona-crisis is nog lang niet achter de rug wat helaas betekent dat heel wat events en geplande feestjes zullen moeten worden uitgesteld en/of in een corona-proof-jasje worden gestoken. 

Aangezien je als ouder ongetwijfeld werk genoeg hebt nu de kids 24/7 thuis zijn en jij alles moet geregeld krijgen met het (thuis-)werk, wil ik jou alvast helpen met enkele creatieve tips om jouw mini-me zélfs in deze semi-lockdown een verjaardagsgevoel te geven en een dagje in de spotlights te gunnen! 🥳

Dus relax, I've got your back! Gedaan met je hoofd breken over hoe en wat, ik geef jou hieronder 8 concrete tips die jij kunt knippen en plakken in jouw quarantaine-routine.

 

TIP 1: kaartjes van overal 

Plaats een oproep op Facebook, Instagram, stuur naar familie & vrienden,.. Kortom, activeer alles en iedereen om een verjaardagskaartje op te sturen zodat je jouw mini-me op zijn/haar grote dag kunt overladen met gelukswensen en lieve berichtjes. 

Extra tof wordt het wanneer je echt de tijd maakt om de kaartjes een speciale plaats te geven, span bijvoorbeeld een koord doorheen de living waar je de kaartjes met wasknijpers aan kunt hangen. Zo versier je meteen ook het huis helemaal in verjaardagsthema! 


TIP 2: over versiering gesproken

Haal de verjaardagsversiering uit de kast of ga online even kijken naar leuke vlaggetjes (je vindt er trouwens heel mooie bij Made by Lily Rose), een prachtige kroon (tips: ga eens kijken bij Liezelijn, die maakt gepersonaliseerde pracht ontwerpjes), toeters, slingers, ballonnen, ... Haal alles uit de kast om het huis te decoreren zodat de volledige woning feest ademt! 

P.S.: kies voor herbruikbare decoratie zodat je het niet na eenmalig gebruik in de vuilbak hoeft te dumpen. Niet alleen lief voor je portemonnee maar ook voor het milieu 🌱

TIP 3: party-food

Een feestje zonder lekker eten en drinken? No way! Volk of geen volk, lekker eten en drinken is key voor het feestgevoel dus haal de nodige ingrediënten in huis en maak samen gezellig cupcakes die je zelf kunt versieren.

Laat jouw mini-me de eetbare decoratie uitkiezen en ga samen aan de slag in de keuken. 

TIP 4: het verjaardagsvarken is baas 

Laat jouw mini-me de dagplanning bepalen. Wat komt er op het menu, wat gaan we spelen, welk filmpje gaan we kijken, waar gaat de wandeling naartoe, wat gaan we knutselen, ... 

 

 

TIP 5: dans en zing

Goede muziek zorgt altijd voor een gelukkige sfeer dus zet die radio wat luider en hou samen een dansparty. Dit is er eentje die iedereen kan doen. Of jouw mini-me nu zijn eerste verjaardag viert of al wat ouder is? Dansen zit er van jongs af aan in dus laat ze maar even freestylen 😉

Of pak je mini-me op de arm en dans samen op de beats. Plezier verzekerd! 

TIP 6: video-calls

Aangezien je familie en vrienden er helaas niet fysiek bij kunnen zijn, kun je een groupcall organiseren op het moment dat jouw mini-me de kaarsjes of het kaarsje uitblaast. Zo mist niemand dit prachtige moment en kunnen jullie samen alsnog "Happy birthday" zingen.

Zeker wanneer jouw mini-me haar eerste verjaardag viert, is het extra zuur wanneer er geen geliefden kunnen bij zijn. Maar weet dat de kleinsten dat gelukkig niet eens beseffen dus geen schuldgevoelens. Jij kunt deze situatie niet veranderen, het enige wat je kunt doen is creatief zijn en er het beste van maken. 

En bekijk het zo, hierdoor kan jouw mini-me twéé keer feest vieren. Wie wil dat nu niet?! 🥳

TIP 7: samen cadeautjes uitpakken

Ook het uitpakken van de cadeautjes is steeds een gezellig moment. Ook dit kun je digitaal samen beleven. Het is niet hetzelfde, maar gezien de situatie wel het beste alternatief denk ik dan.

Ik zie hiervoor twee opties: 

 

1) groupcall zodat jullie allemaal samen op één moment de pakjes kunnen uitpakken terwijl familie en vrienden op het scherm meekijken

2) en dit lijkt me vooral in de leefwereld van jouw mini-me het leukste (van zodra ze een jaar of 2 à 3 zijn en het beseffen) Want in deze tweede optie dacht ik dat het wel leuk zou zijn om doorheen de dag een pakje af te geven zodat jouw zoon / dochter de hele dag door pakjes krijgt en om dan, afhankelijk van wie het cadeau is, die persoon op te bellen en zo 1-op-1 via Whatsapp bijvoorbeeld het pakje te openen. 

TIP 8: creatieve manieren om de pakjes af te geven

Familieleden kunnen de pakjes op de stoep afzetten of online bestellen en jullie adres opgeven als leveradres. Vervolgens kun je creatief aan de slag gaan om de pakjes aan jouw mini-me te overhandigen. Vooral heel tof, lijkt mij, wanneer jouw mini-me al wat ouder is. 

Op die manier is het entertainment en pakjes openen all-in-one 😉

Zo kun je bijvoorbeeld de avond voorheen de pakjes verstoppen in huis of in de tuin en het feestvarken laten zoeken. 

Je zou er ook oefeningen / opdrachten aan kunnen vastkoppelen zodat het echt een verjaardagsspel wordt. Bedenk toffe doe-opdrachten waarna jouw mini-me telkens een pakje mag openen! 

 Of doe het in "sinterklaas-thema" en versier de avond voordien het volledige huis, leg snoepjes van aan het bed van je mini-me tot in de living waar hij/zij uiteindelijk een berg aan cadeau's en kaartjes vindt. 

Wedden dat het op die manier alsnog een onvergetelijke en ongelooflijk fijne verjaardag wordt voor jouw feestvarkentje? 🥳🐷

 

Cadeau-inspiratie

Heb of ken jij een mini-me die binnenkort jarig is en ben je nog op zoek naar een tof verjaardagscadeau om die kleine spruit toch te tonen dat je aan hem/haar denkt zélfs wanneer je er niet fysiek bij kunt zijn? 

Neem even een kijkje in mij webshop, kies een cadeautje uit en laat het rechtstreeks bij het feestvarken afleveren door als leveradres het adres van de jarige in te geven!

 

 

 

 


Ouder bericht Nieuwer bericht